Economia

MEMÒRIA D’ACTIVITATS 2016

Durant l’exercici 2016, la principal activitat duta a terme per Circus Arts Foundation ha estat la celebració del 5è Festival Internacional de Circ – Elefant d’Or – Ciutat de Figueres, celebrat dels dies 25 a 29 de febrer de 2016. Aquesta activitat requereix un any de preparació, i per tant ocupa part de l’exercici 2015 i part del 2016, ja que s’hi comença a treballar un cop finalitzat el 4t Festival Internacional de Circ Ciutat de Figueres, que es va celebrar entre els dies 26 de febrer i 2 de març de 2015.

Per tant, cal contemplar els ingressos obtinguts, i la despesa realitzada entre 1 de juliol de 2015 i 30 de juny de 2016, quan es realitza el tancament final.  

A banda del Festival, es realitzen una sèrie d’activitats paral·leles a aquest esdeveniment:

Amb una selecció d’artistes del Festival es va presentar, el 22 i 23 de febrer, al Centre Penitenciari Puig de les Basses, al Centre Sociosanitari Bernat Jaume, a l’Asil Vilallonga, a l’Associació de Malalts d’Alzheimer i Família (A.M.A. Figueres) i a la Residència assistida per a la gent gran “Els Arcs” Centre de Dia d’Estimulació cognitiva, l’espectacle “Circ per tots”. 

Actuació de la primera atracció arribada al Castell de Quermançó, el diumenge 21 de febrer, i organitzada conjuntament amb pels Amics del Castell de Quermançó i Jomar – Empuriabrava.

Conjuntament amb l’Associació Comerç Figueres s’organitzà, del 20 de febrer al 2 de març, un concurs d’aparadors decorats amb temes de circ.

A banda del Festival del Circ, la Fundació s’esforçà en editar un complet programa, que ja s’ha convertit amb la targeta de visita, que durant l’any circularà com a primer element de presentació de l’esdeveniment als diferents interlocutors: possibles patrocinadors, professionals, futurs artistes seleccionats… 

El 28 de febrer van ser presentats en un acte conjunt a la Biblioteca del Centre Formació Integrat Ferran Sunyer, dos llibres:

-  KERVINIO, Yvon. Figueres 2015. (fotografies). Etel (França): L’AventureCarto, 2015. 112 pàgines, amb format 22 x 22 cm.

- BECH I BATLLE, Ramon; “La història del Circ a Barcelona. Barcelona: Ajuntament de Barcelona i Viena Edicions, 2015. 448 pàgines, amb format 20 x 24 cm.

Circus Arts Foundation va organitzar també una exposició:

Xavier Toral i Miquel Ribot, fotografies. Galeries Dolors Ventós. Del 25 al 29 de febrer de 2016.

Circus Arts Foundation organitzà el diumenge 28 de febrer la V Fira del Col·leccionisme en el Centre de Formació Integral Ferran Sunyer de Figueres, on es trobaren desenes de col·leccionistes especialistes en circ d’arreu del món i amb una mostra única de peces de gran qualitat. 

Circus Arts Foundation organitzà conjuntament amb la Biblioteca Carles Fages de Climent l’Hora del Conte:

-  Trafalgar, què contes?, a càrrec de la Pallassa Trafalgar, el 26 de febrer.

-  Un circ de contes, a càrrec de “Fes-t’ho com vulguis”, el 27 de febrer.

A més, Circus Arts Foundation va organitzar diferents conferències:

- “El món del Circ a través del Festival de Figueres”, a càrrec de Genís Matabosch, director del Festival, el 14 de gener a l’escola Josep de Ribot i Olivas de Vilamalla.

- “Barcelona i el seu llegat circense”, a càrrec de Ramon Bech, autor del llibre La història del Circ a Barcelona, el 15 de gener a la Seu social dels Amics delCastell de Sant Ferran.

El dia 18  de juny, es va organitzar juntament amb Comerç Figueres,més de quatre hores de circ gratuït al carrer, que van servir per a reinvindicar el Museu del Circ a Figueres. Les acrobàcies xineses de la mà del quintet Beijing Abrobates de la Xina va estrenar l’escenari a plaça Catalunya. Els van seguir un trio de pallassos (Gaga& Cia), de Portugal; els motoristes Kamikazes dins el globus infernal del CircoAmericano (Colòmbia) i la princesa oriental dels hulahoop, Janet Klyun (Croàcia). Van cloure una primera tanda d’espectacles Yves Nicols, malabaristes espanyols. Els artistes van tornar a desfilar per l’escenari en el mateix ordre fins a les nou del vespre quan es va cloure l’acte. Amb l’acte dins la campanya “Tots pel Museu del Circ” es reivindica el projecte a la casa Nouvilas. 

Dels dies 25 a 29 de desembre de 2016, es celebrarà a Girona la tercera edició del Gran circ de Nadal de Girona, amb l’espectacle “Orient, el Circ dels Reis Mags”. El Pavelló d’Esports de Fontajau es transformarà de nou en un gran circ estable capaç d’acollir una costosa producció circense on 30 artistes de 10 països presentaran una dotzena d’atraccions, acompanyats per 8 músics, una cantant i ballarines orientals.

INVENTARI DEL PATRIMONI

- COL·LECCIÓ FERNÁNDEZ ARDAVÍN: formada per 70 cartells, 10 dibuixos originals i 6 exemplars de publicitat de mà, tots ells del primer terç del segle XX.
– MAQUETA DEL CIRCUS GLEICH: feta a escala 1:25 i que permet observar el funcionament d’un gran circ itinerant del segle XX. Les seves dimensions de 50 x 10 m. la converteixen en la més gran maqueta de circ que existeix al món.

- NEGATIUS VILLAR: 32.000 negatius d’imatges d’espectacles entre 1951 i 1980 fetes pel fotògraf Villar i que tenen com escenari principal l’antic CircoPrice de la Plaza del Rey de Madrid.
- NEGATIUS J. VINYES: Més de 20.000 negatius d’imatges de circs fetes pel fotògraf, col•leccionista i historiador circense Josep Vinyes entre els anys 40-80 del segle XX.
- 25.000 fotografies en positius.
- Un miler de segells de temàtica circense, que constitueixen la més gran col·lecció en la matèria que existeix.
- Més de 5.000 cartells d’aparador i 2.300 de grans dimensions.
- Més de 6.000 exemplars de publicitat de mà.
- 3.000 programes de mà.
- 2.300 llibres.
- 22 vestits de carablanca realitzats per Vicaire (París).

Descàrrega dels Comptes anuals 2015 AQUÍ
Descàrrega de la Memòria anual 2015 AQUÍ